Leestip van Seppe Seynaeve

een goed gekozen titel voor een steengoed boek

14 februari 2022

Het Gouden Ei

Het boek begint met het woord gelijkmatig dat vetgedrukt staat, een onmiddellijke voorbode van wat komen zal…

Rex en z’n vriendin Saskia zijn onderweg naar Frankrijk. Wanneer ze even stoppen langs een tankstation verdwijnt Saskia spoorloos. Jaren later staat Rex op het punt om te trouwen met zijn nieuwe vriendin maar hij is niet in staat om Saskia los te laten en lijkt zelfs door geobsedeerd. Wanneer plots een geheimzinnige man met een nog geheimzinniger voorstel omtrent Saskia opduikt grijpt rex de kans met twee handen.

Het boek is erg vlot geschreven zonder de nodige aandacht voor stijlfiguren en taalgebruik uit het oog te verliezen. Ik vreesde op voorhand dat het een wat sober boekje zou zijn maar moet toegeven dat die vrees ongegrond was. Krabbé laat geen kans onbenut om zijn boek te doorspekken met zinspelingen en zeer mooie poëtische passages. Het is wel wat jammer dat het boek zo kort is, ik had graag wat meer achtergrond en diepgang bij de zijkarakters gehad.

Het einde komt onverwacht en laat de lezer achter met de mond vol tanden in de wetenschap dat het Gouden Ei een goed gekozen titel is voor een steengoed boek.

Leestip van Seppe Seynaeve

Titel:
Het Gouden Ei
Auteur:
Tim Krabbé
# pagina's:
97
Aanbevolen voor:
intens,
meeslepend,
verrassend

Gerelateerde leestips