Leestip van Stan Blevi

Een plot om 'u' tegen te zeggen!

1 maart 2021

Op een vakantiereis naar het zuiden van Frankrijk moeten Rex Hofman en Saskia Ehlvest (2 Nederlanders) stoppen aan een pompstation om benzine te tanken. Saskia verdwijnt en Rex blijft hulpeloos achter met de obsessie over de verdwijning van Saskia. Ze had Rex verteld over een droom waarin zij in een gouden ei zit en in de ruimte zweeft. Ze kan enkel bevrijd worden indien een ander gouden ei tegen haar aanbotst. Na 8 jaar besluit hij te trouwen met zijn nieuwe vriendin Lieneke maar hij kan Saskia niet loslaten.

Later in het verhaal ontmoet hij een onbekende Fransman Lenorme die hem aanbiedt te tonen hoe Saskia is gestorven. Daarvoor moet hij mee naar Frankrijk.

Het verhaal van Lieneke hoefde er voor mij niet bij te zijn. Het geeft geen meerwaarde aan het verhaal, tenzij dat de lezer beseft dat Rex Saskia niet kan loslaten. Het boek is een mengeling van liefde, obsessie, onzekerheid, lijden misdaad en dood. Ook over goede en slechte mensen.

Het is een kort en spannend boek met een onverwacht plot. Ik vind het een zeer goed boek waarin je niet verdwaalt in details. Het leest gemakkelijk. Er zijn veel verrassende keuzes en heel veel spanning. Een plot om “u” tegen te zeggen.

Een mooi boek: zeker een aanrader. (4/5)

Blevi Stan. (Brugge 18/01/2021)

Synopsis

Een jongeman gaat op zoek naar zijn raadselachtig verdwenen levensgezellin.

Leestip van Stan Blevi

Het gouden ei
Titel:
Het gouden ei
Auteur:
Tim Krabbe
# pagina's:
97 p.
Uitgeverij:
Prometheus
ISBN:
9789044618068
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Verdwijningen
Aanbevolen voor:
meeslepend,
verrassend,
droevig

Gerelateerde leestips