Leestip van Stan Blevi

Een plot om 'u' tegen te zeggen!

15 maart 2021

Het gouden ei. - Tim Krabbé - 98 blz . – Uitgeverij Bert Bakker Amsterdam 2003

Recensie.

Op reis naar het zuiden van Frankrijk moeten Rex Hofman en Saskia Ehlvest stoppen aan een pompstation om benzine te tanken. Saskia verdwijnt en Rex blijft hulpeloos achter. Acht jaar later is Saskia nog steeds niet terecht en daarom beslist Rex om met zijn nieuwe vriendin Lieneke te trouwen. Toch kan hij Saskia niet loslaten.

Later in het verhaal ontmoet hij een onbekende Fransman Lemorne die hem aanbiedt te tonen hoe Saskia is gestorven. Daarvoor moet hij mee naar Frankrijk.

Het is een kort en spannend boek met een onverwacht slot. Ik vind het een zeer goed boek waarin je niet verdwaalt in details. Het verhaal van Lieneke hoefde er echter voor mij niet bij te zijn. Het geeft geen meerwaarde aan het verhaal, tenzij dat de lezer beseft dat Rex Saskia niet kan loslaten. Wat het onderwerp betreft had hier evenwel nog meer kunnen uitgehaald worden.

Het boek is een mengeling van liefde, obsessie, onzekerheid, lijden misdaad en dood. Ook over goede en slechte mensen. Het leest gemakkelijk. Er zijn veel verrassende keuzes en heel veel spanning. Een plot om “u” tegen te zeggen.

Een mooi boek: zeker een aanrader. (4/5)

Blevi Stan. (Brugge 18/01/2021)

Synopsis

Een jongeman gaat op zoek naar zijn raadselachtig verdwenen levensgezellin.

Leestip van Stan Blevi

Het gouden ei
Titel:
Het gouden ei
Auteur:
Tim Krabbe
# pagina's:
97 p.
Uitgeverij:
Prometheus
ISBN:
9789044618068
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Verdwijningen
Aanbevolen voor:
tragisch,
meeslepend,
verrassend

Gerelateerde leestips