Axelle Lescroart
Leestip van Axelle Lescroart
Een dag niet gelezen is een dag niet geleefd!

Spannend en leuk jeugdboek, met draken!

17 maart 2021

Rowan en haar zwart draak Gideon schrijven zich in voor de Internationale Drakendagen. De druk om te presteren is hoog want Rowan haar vader heeft het gewonnen op 12-jarige leeftijd. Ze wil niet falen en gaat daar ook ver in. Maar tijdens de Internationale Drakendagen gebeurt iets wat de hele Verenigde Drakenlanden op zijn kop zet. Kan Rowan zich over de gebeurtenis zetten en komt het ooit nog goed met haar en met de draken?

Draco is een spannend en leuk jeugdboek. De draken worden niet eng beschreven en komen soms lief over wat zeker niet zorgt voor nachtmerries. Er zijn vijf soorten draken en elk heeft zijn eigen kracht en specialiteiten. Die kan je afleiden uit de kleur van de draken. Dit is echt origineel gevonden! Enkel is de kleur van de draak op de cover paarsig en is geen enkele draak in het verhaal paars. Dat is wel spijtig.

Rani De Vadder heeft ook in dit boek een aangename schrijfstijl. Het leest zeer vlot en er wordt vooral beeldend beschreven wat je een duidelijk beeld geeft over de wereld waarin Draco zich afspeelt. Ze heeft dit verhaal heel origineel gemaakt door er moderniteiten in te verwerken zoals telefoons en DragonTube, de YouTube van de Verenigde Drakenlanden om het zo maar te beschrijven. Dit maakt dat het een zeer herkenbaar verhaal kan zijn voor kinderen/jeugd.

Het enige wat mij een klein beetje stoorde was dat Rowan als een heel vlak personage over kwam en ik daardoor me niet echt verbonden voelde met haar. Voor mij mochten Rowans gevoelens meer naar de voorgrond treden om het verhaal nog intenser te maken.

Draco is zeker en vast een aanrader als je een leuk en goed jeugdboek zoekt. De onderliggende betekenis van dit verhaal kan zeker ook een mooie les leren. Het concept van de draken is echt origineel en goed gevonden, je wil ook gewoon een draak hebben! Draco krijgt van mij vier sterren.

Axelle Lescroart
Leestip van Axelle Lescroart
Een dag niet gelezen is een dag niet geleefd!

Draco
Titel:
Draco
Auteur:
Rani De Vadder
# pagina's:
202 p.
Genre:
Fantasy
Uitgeverij:
Hamley Books
ISBN:
9789463967846
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Draken
Aanbevolen voor:
warm,
betoverend,
meeslepend

Gerelateerde leestips