Leestip van Hannelore M.

realistisch, spannend verhaal met een onverwachts einde

11 februari 2022

Het gouden ei is een kort boek, maar daarvoor zeker niet minderwaardig. Het is vlot in één keertje uit te lezen, wat ik persoonlijk wel leuk vond. Ik denk dat door de lengte van 97 pagina’s, het boek ook interessant was. Er was geen plaats voor te veel afwijkingen van het hoofdthema in dit boek. Op die manier blijf je steeds gefocust en bleef de spanning doorheen het hele verhaal.

Het is een intrigerend boek dat opgedeeld is in vijf verschillende delen. Het eerste deel vertelt ons over de leuke trip van Rex en Saskia en hoe deze plots tot een einde kwam toen Saskia nergens meer te vinden was. In de andere 4 delen krijgen we telkens een nieuw perspectief door de ogen van een ander personage en komen we steeds dichter bij wat er echt gebeurd is om 19 uur aan het Total-tankstation.

Over de titel zelf wordt enkel kort iets verteld in het begin, maar er zijn meerdere verwijzingen die terugkomen op de symboliek van het gouden ei. In het verhaal komen zeer veel interessante wendingen voor die ervoor zorgen dat je blijft lezen.

Kortom: een vlot lezend, intrigerend boek dat je tot het onverwacht einde boeit.

Synopsis

Een jongeman gaat op zoek naar zijn raadselachtig verdwenen levensgezellin.

Leestip van Hannelore M.

Het gouden ei
Titel:
Het gouden ei
Auteur:
Tim Krabbe
# pagina's:
97 p.
Uitgeverij:
Prometheus
ISBN:
9789044618068
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Verdwijningen
Aanbevolen voor:
confronterend,
verrassend,
aangrijpend

Gerelateerde leestips