Margaux Adriaensen
Leestip van Margaux Adriaensen

Verder dan op het puntje van je stoel!

14 februari 2022

Vaak zit ik bij het lezen van een boek op het puntje van m’n stoel, maar het gouden ei liet me er zelfs van vallen. Het boek bevat veel zenuwslopende elementen en brengt verrassingen tot het einde!

Rex Hofman en Saskia Ehlvest vormen een jong koppel. Samen rijden ze langs de Autoroute du Soleil naar het zuiden van Frankrijk. De weg is lang en natuurlijk horen daar de gebruikelijke stops aan een tankstation bij. Wanneer Saskia binnen twee drankjes gaat halen en Rex even bijtankt, verdwijnt ze spoorloos. In het boek wordt er een spong gemaakt naar acht jaar later. Nog steeds weet niemand wat er met haar gebeurd is, maar Rex kan haar niet loslaten en vergeten.

Als lezer weet je evenveel als het hoofdpersonage Rex, dit zorgt ervoor dat je constant met vragen blijft zitten. Er wordt in het verhaal dan ook veelvuldig gebruik gemaakt van spanningstechnieken. Het einde is dan ook de kers op de taart. Mijn mond is enkele keren opengevallen tijdens het lezen.

Het boek is heel vlot geschreven en aangenaam om te lezen. Het is een compact maar zeer direct verhaal waarin je kennismaakt met zowel goede als slechte mensen. Het is als het ware een echte mengeling van liefde, verliezen, misdaad, loslaten en lijden.

Margaux Adriaensen
Leestip van Margaux Adriaensen

Titel:
Het gouden ei
Auteur:
Tim Krabbé
# pagina's:
95
Aanbevolen voor:
tragisch,
intens,
verrassend

Gerelateerde leestips