Leestip van Talisa Bielen

bloedstollende psychologische thriller met onverwachte wendingen

8 maart 2021

Tabitha is een vrouw die in de gevangenis wordt vastgehouden op beschuldiging van moord op haar buurman, Stuart. Zij herinnert zich niet wat er gebeurd is op die bewuste dag. Ze gelooft niet dat ze tot zoiets in staat is en schreeuwt haar onschuld uit. Haar advocate gelooft niet in haar zaak en wil dat Tabitha schuldig pleit. Tabitha ontslaat haar en verdediging zichzelf. Ze gaat op zoek naar de echte zondaar.

Een misdaadverhaal beschreven vanuit een vreemde invalshoek. Het hoofdpersonage wordt grondig en met veel diepgang uitgewerkt, zodat je vanuit haar perspectief kan meedenken. Je begint ook te twijfelen aan haar onschuld.

Het boek leest als een sneltrein. Het verhaal geeft je stof tot nadenken. Wie is er schuldig? Door de beeldende en magistrale beschrijvingen krijg je het gevoel dat je helemaal in het verhaal zit van begin tot einde. De motieven van de dorpsbewoners worden zwaar op de korrel genomen. Iedereen heeft geheimen en die komen stilaan boven water. Iedereen is verdacht. Als zij er uiteindelijk op eigen kracht achter komt wat er die dag van de moord is gebeurd, weet het schrijverspaar de spanning te laten oplopen tot een ijzingwekkende hoogte en stevenen ze af op een ondenkbare uitkomst die niemand zag aankomen. Wat een plottwist!

Dit boek krijgt van mij overduidelijk de volle 5 sterren. Ik beveel dit boek van harte aan! Ik heb ervan genoten!

Synopsis

Een jonge, depressieve vrouw die wordt beschuldigd van moord, besluit zichzelf te verdedigen tijdens de rechtzaak.

Leestip van Talisa Bielen

In hechtenis
Titel:
In hechtenis
Auteur:
Nicci French
# pagina's:
437 p.
Uitgeverij:
Ambo|Anthos
ISBN:
9789026343339
Materiaal:
Boek
Aanbevolen voor:
meeslepend,
verrassend,
aangrijpend

Gerelateerde leestips