Leestip van Cecile Geysens
liefde voor Nederlandse literatuur

Boeiend en fijnzinnig verteld

18 mei 2021

Ons mankeert niets is het bijzondere verhaal van een huisarts die zich na de mysterieuze dood van zijn voorganger moet verantwoorden voor de medische tuchtraad. De huisarts-verteller doet omstandig en gedetailleerd het relaas van enkele cruciale dagen uit zijn dokterspraktijk en richt zich daarbij tot de rechter(s). Hij vond zijn oudere collega – die niets mankeerde – dood op het toilet. Beetje bij beetje komen we iets meer te weten over de vreemde omstandigheden en de voorgeschiedenis …

We krijgen in deze korte roman (8ste druk 2018 opgenomen onder de titel “Vier bekentenissen” samen met drie andere kortere romans van Willem Jan Otten) prachtige beschouwingen over het leven en over de dood. Wijsheid over de beperkte kennis die we hebben van de anderen, de schijn, de geheimen en de misverstanden. En over onze afhankelijkheid van relaties en de gewetensproblemen die daarbij soms opduiken. Prachtige psychologische inleving in de rollen van huisarts-patiënt.

Tegelijkertijd is het een ietwat bizarre, spannende roman die je voortstuwt naar de ontknoping van de mysterieuze dood in het begin van de roman. Boeiend en fijnzinnig verteld!

Leestip van Cecile Geysens
liefde voor Nederlandse literatuur

Titel:
Ons mankeert niets
Auteur:
Willem Jan Otten
# pagina's:
P. 211-361
Genre:
Romans
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Euthanasie
Aanbevolen voor:
verrassend

Gerelateerde leestips