Axelle Lescroart
Leestip van Axelle Lescroart
Een dag niet gelezen is een dag niet geleefd!

Spannende fantasy

17 mei 2021

Harper wordt ontvoerd in Washington en belandt zo weg van haar moeder die op sterven ligt en broer in de wereld van Rhen. Rhen is een prins en is vervloekt. Hij beleeft elke herfst van zijn achttiende verjaardag opnieuw. Om die vloek te verbreken, moet er een meisje verliefd op hem worden. Maar op het einde van elke herfst wordt hij een bloeddorstig monster die alles verscheurt wat hij tegen komt. Harper probeert sterk te blijven en gelooft ook dat alles goed komt. Ondanks haar cerebrale parese toont ze dat ze sterk is en niet kwetsbaar zoals haar broer denkt.

Het verhaal begint in de wereld zoals wij die kennen en verplaatst zich dan naar een fantasy wereld met een sprookjessfeer. Dit komt doordat dit eigenlijk een hervertelling is van Belle en het beest. Je leert samen met Harper, die ook nieuw is voor deze wereld, kennen en zo lijkt het alsof je het samen beleeft met haar. Dat is ideaal om een connectie te maken met Harper. Het is een zeer simpele wereld die een middeleeuwse sfeer heeft en een magie systeem dat heel gemakkelijk te begrijpen is. Ideaal dus voor de beginnende fantasy lezer!

Harper is het hoofdpersonage en zij heeft cerebrale parese. Het komt goed aan bod in het boek, maar de invloed op haar handelen in dit verhaal was niet heel goed zichtbaar. Er had hier wat dieper kunnen op ingaan zonder dat Harper afhankelijk of een triest personage zou lijken. Het is zeker goed dat het aan bod is gekomen, maar de uitwerking mocht voor mij toch nog ietsje uitgebreider.

Het verhaal zelf is meeslepend en spannend, je wil zeker snel te weten komen wat ervan zal komen van de vloek, lukt het Harper en Rhen wel om die vloek te verbreken? Echter is het wel eerder een clichématige fantasy dus erg verrassend kwam de plot niet over, maar het is nog steeds een leuke Young Adult om te lezen. Het leest dan ook zeer vlotjes door de aangename schrijfstijl.

Een vloek zo eenzaam is zeker aan te raden voor lezers die willen beginnen lezen in het Young Adult fantasy genre. Het is een aangename introductie ook als je meer hervertelde sprookjes wil lezen. Het is zeker in zijn opzet geslaagd en is ook divers. Het had echter niet zo’n enorm “wauw” effect bij mij, maar is wel spannend en zeer mooi geschreven en daarom krijgt het van mij vier sterren.

Synopsis

Harper wordt ontvoerd en naar een alternatieve werkelijkheid gebracht. Daar ontmoet ze prins Rhen, die vervloekt is door een heks. Harper moet deze vloek verbreken en het koninkrijk redden van een vijandige inval. Vanaf ca. 15 jaar.

Axelle Lescroart
Leestip van Axelle Lescroart
Een dag niet gelezen is een dag niet geleefd!

Een vloek zo eenzaam
Titel:
Een vloek zo eenzaam
Auteur:
Brigid Kemmerer
# pagina's:
477 p.
Uitgeverij:
Blossom Books
ISBN:
9789463491730
Materiaal:
Boek
Aanbevolen voor:
betoverend,
meeslepend

Gerelateerde leestips