Leestip van Zoë Claeys

Help jij mee om deze sluwe en doelbewuste moordenares te ontmaskeren?

9 februari 2023

Dit tweede boek van de detectivereeks met Helen Grace in de hoofdrol, zal je vast en zeker intrigeren. In dit spannende verhaal gaan we op zoek naar een bloeddorstige moordenares die de rechercheurs steeds te slim af blijkt te zijn. Zelf zul je helemaal verwikkeld raken in dit moeizame onderzoek en je compleet inleven in de rol van een echte rechercheur.

Het verhaal volgt detective Helen Grace als ze een reeks brutale moorden in Southampton, Engeland onderzoekt. Er is namelijk een prostituee die haar cliënten op een gewelddadige wijze om het leven brengt. Na de moord verwijdert ze op een operatieve manier hun harten en bergt ze die op in een doosje dat ze laat leveren bij hun dierbaren. Samen met haar trouwe team zoekt Grace deze zaak tot op de bodem uit, maar kun je wel iedereen zo goed vertrouwen als je denkt? Wie weet dingen over je privéleven die je nooit eerder deelde met iemand? En wie is er uit op jouw functie binnen dit korps?

Dit vervolg doet het eerste boek, Iene Miene Mutte, zeker geen onrecht aan. De boeken vervolgen elkaar op een goed doordachte manier op en de inhoud en de schrijfwijze bevinden zich op een gelijkwaardig niveau. Een klein verschil vind ik wel in de hoeveelheid spanning. In dit boek is dat minder aanwezig. Dit neemt nog altijd niet weg dat het zeker de moeite waard is om te lezen.

Je wordt ook steeds geboeid door de manier waarop Arlidge deze verhalen overbrengt; elk hoofdstuk wordt verteld vanuit diverse en terugkerende perspectieven. De ene keer bevind je je in de schoenen van rechercheur Grace, daarna in die van een onwetende prostituee en een volgende keer in die van de moordenares. Eveneens wordt het verhaal op een vlotte manier verteld en je wordt zodanig meegesleept dat je het meteen uitleest.

Piep zei de muis is een vlotte en spannende misdaadroman die de lezers tot het einde toe op het puntje van hun stoel zal houden. Arlidge schrijft scherp en zijn personages zijn goed ontwikkeld, wat zorgt voor een zeer boeiend boek. Als je fan bent van misdaadfictie, is dit boek zeker de moeite en je tijd waard. Ik kan het iedereen dus gegarandeerd aanraden! Help jij mee om deze sluwe en doelbewuste moordenares te ontmaskeren voordat ze opnieuw toeslaat?

Synopsis

Het politieteam van Southampton is op zoek naar een moordenaar die de harten van hoerenlopers uit hun borstkas verwijdert.

Leestip van Zoë Claeys

Piep zei de muis : vader was niet thuis ...
Titel:
Piep zei de muis : vader was niet thuis ...
Auteur:
M.J. Arlidge
# pagina's:
381 p.
Uitgeverij:
Boekerij
ISBN:
9789022595657
Materiaal:
Boek
Aanbevolen voor:
meeslepend,
verrassend,
aangrijpend

Gerelateerde leestips