Leestip van Leander Ryckaert

soms is dood beter...

9 februari 2023

De thriller ‘Pet sematary’ van Stephen King is een boek vol spanning en sensatie. Je denkt van mijlenver het einde al te zien aankomen, maar wanneer het moment er is, sta je versteld van de afloop. Stephen King slaagt erin je doorheen het verhaal op het puntje van je stoel te laten zitten en je te blijven verbazen en overrompelen met gebeurtenissen.

Louis Creed, het hoofdpersonage, verhuist samen met zijn vrouw Rachel en hun twee kinderen, Gage en Ellie, naar Ludlow. Al snel leren ze hun buren genaamd Jud en Norma Crandall kennen. Een ouder koppel waarmee ze snel bevriend raken. Het verhaal begint pas echt als Ellie een pad ontdekt in hun achtertuin. Jud beslist om het gezin mee te nemen langs het pad, dat uitkomt op een dierenkerkhof. Dit dierenkerkhof is aangelegd omdat er een drukke weg langs Ludlow loopt. Er worden veel dieren overreden door de vrachtwagens die er passeren. Ook de kat van de familie Creed, Winston Churchill, wordt slachtoffer van de drukke weg. Louis besluit deze te begraven op het dierenkerkhof, maar Jud leidt hem ergens anders naar toe. Een plaats achter het dierenkerkhof waar weinig mensen van afweten. Na een lange, vermoeiende tocht komen ze aan op de plek waar Jud het over had: de MicMac-begraafplaats. Na het begraven van de kat verandert alles in het leven van het gezin Creed. Niet te verklaren gebeurtenissen vinden plaats. De spanning loopt volledig over en je wordt volledig meegesleurd in het verhaal, waardoor je het gevoel hebt dat je zelf in het verhaal betrokken bent.

Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van Louis Creed. Dit laat je ook toe zijn gedachten te lezen. Je krijgt een speciale band met het hoofdpersonage.

Pet sematary is een echte aanrader. Als je van veel spanning, het bovennatuurlijke en drama houdt, is dit boek zeker geschikt voor jou. Het leest zeer vlot, het heeft een mooie schrijfstijl en het verhaal blijft je verbazen.

Synopsis

Van een oude begraafplaats van Indianen in een klein stadje in New England gaan sinistere krachten uit waarvan een doktersfamilie het slachtoffer wordt.

Leestip van Leander Ryckaert

Pet sematary
Titel:
Pet sematary
Auteur:
Stephen King
# pagina's:
425 p.
Uitgeverij:
Luitingh Sijthoff
ISBN:
9789021023229
Materiaal:
Boek
Aanbevolen voor:
griezelig,
meeslepend,
aangrijpend

Gerelateerde leestips