Leestip van Amaris De Fauw

Een vrouw probeert haar onschuld te bewijzen en komt terecht in een web van wantrouwen, mysterie en moord.

24 maart 2024

Het boek Schemerzone van Hilde Vandermeeren is een thriller die je vanaf de eerste pagina’s volledig meeneemt in het verhaal.

In Schemerzone leer je het hoofdpersonage Kate kennen. Ze werkt als verpleegkundige in een Londense privékliniek. Kate lijdt aan narcolepsie. Als je dit hebt, kan je overdag plots in slaap vallen en heb je vaak last van nachtmerries. Ze durft dit niet aan haar collega’s en baas te vertellen, want ze is bang om haar werk te verliezen.

Door een voorval met haar baas wordt Kate overgeplaatst naar een speciale afdeling in het ziekenhuis. Hier kunnen bekende personen een behandeling krijgen in alle discretie. Het is een promotie in ruil om het geheim van haar baas te bewaren.

Kate haar eerste patiënte is een 9-jarig meisje, de dochter van een glamour koppel.
Op een bepaald moment is Kate haar gsm kwijt en toeval of niet, juist op dat moment verschijnt in de roddelpers het bericht dat het 9-jarig meisje in het ziekenhuis ligt. Kate wordt op staande voet ontslaan. De directie verdenkt haar van het schenden van haar beroepsgeheim. Het bericht kwam namelijk van haar gsm.
Haar leven wordt één grote nachtmerrie. Wie heeft het op haar gemunt en waarom?
Kate probeert haar onschuld te bewijzen en krijgt hulp. Maar is deze hulp wel te vertrouwen?
Je nieuwsgierigheid wordt geprikkeld door anonieme notities. Tijdens het lezen vraag je je af wat voor betekenis deze hebben, maar op het einde wordt alles duidelijk.

Ik raad dit boek aan voor mensen die houden van spannende, psychologische verhalen.
Het volledige verhaal wordt verteld vanuit Kate haar perspectief.
Het is spannend vanaf de eerste pagina’s en daardoor leest het boek als een sneltrein.
Doordat de auteur zich goed heeft verdiept in narcolepsie is dit zeker een meerwaarde.

Het boek komt soms verrassend uit de hoek. Naar mate het verhaal vordert begin je te twijfelen aan de echtheid en eerlijkheid van sommige personages. Zijn ze wel zo oprecht? Wie kan je nog vertrouwen? De spanning wordt stelselmatig opgebouwd tot een climax die dan toch nog heel verrassend is.

De titel schemerzone is goed gekozen. Het stelt namelijk de strijd voor tussen donker en licht, tussen twijfel en geloof en tussen slapen en wakker zijn.

De auteur heeft een vlotte schrijfstijl, heel aangenaam om te lezen. Het zet zeker aan om nog boeken van Hilde Vandermeeren te lezen.

Synopsis

Als via de telefoon van een verpleegkundige in een Londense privékliniek vertrouwelijke informatie over het dochtertje van een beroemde voetballer in de pers komt, gaat ze op onderzoek uit.

Leestip van Amaris De Fauw

Schemerzone
Titel:
Schemerzone
Auteur:
Hilde Vandermeeren
# pagina's:
298 p.
Genre:
Romans,
Thrillers
Uitgeverij:
Q
ISBN:
9789021403991
Materiaal:
Boek
Aanbevolen voor:
meeslepend,
verrassend

Gerelateerde leestips