Leestip van Mert Cankaya

De cruciale band tussen vader en zoon.

14 februari 2022

Armin, de vader van een dertienjarige Bo, krijgt te horen dat hij het syndroom van Klinefelter heeft waardoor hij al heel zijn leven lang onvruchtbaar is. Talloze vragen komen in hem op en hij stelt zijn vaderlijke rol in vraag. Helaas, is zijn vrouw Monika al gestorven en vanwege die reden moet hij zelf naar antwoorden zoeken. Zo neemt hij de lezer mee in een ontroerend verhaal vol met spannende en onverwachte wendingen.

Karel Glastra van Loon bouwt het boek op een heel intrigerende manier op. Hij doet dit door gebruik te maken van flashbacks die veel inzicht bieden op de vragen van Armin. Hierdoor is er een interactieve band met het verhaal waarbij de lezer ook na kan denken over wie de echte vader is. Dit zorgt voor veel spanning maar het heeft ook een meeslepend effect.

In mijn mening is De Passievrucht een fantastisch boek. De schrijfstijl is vlot en de interactiviteit tussen lezer en protagonist is fantastisch. Hierdoor trekt het verhaal je met zich mee en dit zorgt voor een goeie en speciale leeservaring. Ik ben er zeker van dat elke lezer aan één stuk door zal lezen. Het is dus zeker een aanrader.

Synopsis

Als een man verneemt dat hij onvruchtbaar is, vraagt hij zich af wie de vader is van het kind van zijn (inmiddels overleden) vriendin.

Leestip van Mert Cankaya

De passievrucht : roman
Titel:
De passievrucht : roman
Auteur:
Karel Glastra van Loon
# pagina's:
238 p.
Uitgeverij:
Olympus
ISBN:
9789046705131
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Eenoudergezinnen, Vader-zoonrelatie, Ontrouw
Aanbevolen voor:
confronterend,
meeslepend,
droevig

Gerelateerde leestips