Axelle Lescroart
Leestip van Axelle Lescroart
Een dag niet gelezen is een dag niet geleefd!

Zeemeerminnen in Rotterdam

1 maart 2024

Riv haar leven in Rotterdam is niet meer zoals voorheen nadat ze achter haar herkomst gekomen is. Ze zal en moet de waarheid achterhalen over Leila en het verleden. Maar Mauxo wil daar een stokje voor steken. Hoe zal Riv haar leven boven water en onder water gecontroleerd krijgen?

Dit tweede deel geeft je een diepere blik in de geschiedenis van het zeevolk (de zeemeerminnen en andere) wat bijdraagt tot een duidelijkere wereldopbouw die stilletjes opgebouwd werd in Parel en Tij. Het is enorm fijn om samen met Riv meer te weten te komen over haar achtergrond en waar ze vandaan komt.

Je leest hier niet enkel Rivs perspectief maar ook dat van Mauxo. Ikzelf was minder geïnteresseerd in de stukjes van Mauxo omdat ik eerst het nut daarvan minder inzag en Riv gewoon een leuker personage vind. Daar moest ik me gewoon overheen zetten want later krijgt hij wel een belangrijkere rol. Toch vind ik hem nog steeds een sukkel, haha.

Het verhaal zelf is spannend met af en toe stukjes die mij minder lagen omdat ze de vloeiendheid van de spanning wat onderbroken (zoals bijvoorbeeld de stukjes van Rivs vriendinnen op school) maar goed, dat maakt het verhaal zeker niet slecht!

Ik heb genoten van dit boek en kan dan ook niet wachten om het derde (en laatste?) deel te lezen want je voelt dat er nog wat zit aan te komen! Sterren en sirenen krijgt vier sterren.

Axelle Lescroart
Leestip van Axelle Lescroart
Een dag niet gelezen is een dag niet geleefd!

Sterren en sirenen
Titel:
Sterren en sirenen
Auteur:
Anniek Rodenburg
# pagina's:
491 p.
Genre:
Romans,
Fantasy
Uitgeverij:
Clavis
ISBN:
9789044852295
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Zeemeerminnen
Aanbevolen voor:
kleurrijk,
meeslepend

Gerelateerde leestips