Axelle Lescroart
Leestip van Axelle Lescroart
Een dag niet gelezen is een dag niet geleefd!

Luchtige Young Adult

16 september 2021

Afstuderen is Olivia’s nummer één prioriteit. Ze wil namelijk ook de beste van de klas zijn maar als ze ontdekt dat ze een onderdeel nog niet voltooid heeft, raakt ze in paniek. Ze heeft nog één week om dit in orde te maken, vanwege een niet ondertekend formulier. Hierdoor moet ze vrijwilligerswerk doen bij een plaatselijk golftoernooi. Niemand mag dit dan ook te weten komen want Olivia schaamt zich hiervoor tegenover haar familie. Zal ze dit allemaal wel in goede banen kunnen leiden? Zeker wanneer er een knappe onbereikbare jongen zich mengt in het hele gebeuren.

Dit is een ideaal Young Adult verhaal dat heerlijk wegleest. Het is een ideaal zomerboek, of een boek om te lezen als je zelf afstudeert. Een luchtig verhaal met de nodige drama is wat je dan wel kan nodig hebben. Je kan sowieso je eigen problemen even vergeten met dit boek.

Wat ik zo leuk vond in 10 blind dates is de familie dynamiek van Olivia’s drukke familie. Zo is het zalig om terug over deze familie te lezen. Het is gewoon zo’n warme en zalige familie! Een kleine opmerking: je kan dit boek los lezen!

Het enige minpuntje aan dit boek was voor mij de vertaling. Het was niet zo mijn ding omdat er erg Nederlands-Nederlandse woorden in voor kwamen terwijl er neutrale varianten voor zijn zodat ook lezers uit België mee zijn. Maar goed, dat is een discussie die ik hier niet zal houden. Het is ook een beetje jammer dat het spelletje truth or dare niet heel hard naar de voorgrond komt. Een beetje een gemiste kans vind ik.

Olivia en haar love interest zijn zalig om over te lezen. Het is een heel gedoe, maar dat maakt het net leuk. Olivia zelf is terug een zalig hoofdpersonage en ze draagt opnieuw het hele boek.

10 truths en een dare is al bij al een heerlijk luchtig boek. Olivia en haar familie maken dit boek weer ontzettend leuk, met de love interest inbegrepen! Dit boek raad ik je zeker aan als je op zoek bent naar een luchtig Young Adult verhaal. Omwille van alle opgesomde redenen, krijgt dit boek 4 sterren.

Axelle Lescroart
Leestip van Axelle Lescroart
Een dag niet gelezen is een dag niet geleefd!

Titel:
10 truths en een dare
Auteur:
Ashley Elston
# pagina's:
239
Aanbevolen voor:
vrolijk,
hartverwarmend,
warm

Gerelateerde leestips