Axelle Lescroart
Leestip van Axelle Lescroart
Een dag niet gelezen is een dag niet geleefd!

Meesterwerk van King

16 september 2021

Billy Summers is een huurmoordenaar die enkel mensen doodt als ze door en door slecht zijn. Ironisch, niet? Voordat hij met dit werk zal stoppen, rest er hem nog een laatste opdracht. Deze opdracht wil hij doen slagen, hij is namelijk een van de beste sluipschutters van de wereld met zijn oorlogsverleden in Irak. Verdwijnen na een moord is dan ook een van zijn specialiteiten. Of is het deze keer anders?

Een nieuwe thriller van Stephen King, dat kan niet anders dan goed zijn. Ook met Billy Summers stelt hij niet teleur. Dit verhaal is echt spannend en het is terug een meesterwerk door King zijn hand geschreven. Enkel King kan saaiere stukken toch doen lezen als een trein en er ook spanning in steken.

Als lezer leer je Billy beter kennen doorheen het boek en krijg je ook een blik op zijn verleden. Dit lijkt op het eerste zicht maar saai en lijkt niets toe te voegen aan het geheel, toch is het belangrijk om het hele verhaal te snappen. Daardoor zijn er ook geen dode momenten in het boek, alles heeft een reden.

Wat Billy Summers als personage typeert, is dat hij niet door en door slecht is. Het is te begrijpen waarom hij een huurmoordenaar is die enkel slechteriken doodt. Maar langs de andere kant, hij is ook geen persoon die zo geweldig goed is. Nee, hij zweeft in die moreel grijze zone en de gedachten die hij heeft, tonen dat ook mooi aan. Hetzelfde geldt voor andere personages die later in het verhaal aan bod komen. Dit zorgt ervoor dat het verhaal je ook wel aan het denken zet.

Het einde is, zonder er al te veel over uit te wijden, zeer mooi en dat was tegen de verwachtingen in. Als lezer vind je een soort van rust. King doet je dingen voelen met dit boek en dat verwacht je niet meteen van een thriller. Geweldig is dit.

Billy Summers is niet enkel een intrigerend hoofdpersonage maar ook de titel van dit geweldige boek. Deze thriller durf ik een van King zijn meesterwerken te noemen omdat het ingenieus in elkaar zit. Alles dat beschreven is, heeft een reden. Dit verhaal laat je zeker niet los voor de eerste paar dagen. Vijf sterren, maar eigenlijk verdient het er nog meer.

Axelle Lescroart
Leestip van Axelle Lescroart
Een dag niet gelezen is een dag niet geleefd!

Billy Summers
Titel:
Billy Summers
Auteur:
Stephen King
# pagina's:
509 p.
Genre:
Romans,
Thrillers
Uitgeverij:
Boekerij
ISBN:
9789022593806
Materiaal:
Boek
Aanbevolen voor:
tragisch,
meeslepend,
verrassend

Gerelateerde leestips