Leestip van Ann Verleye
'A reader lives a thousand lives before he dies. The man who never reads lives only one', George R.R. Martin

Reeks Orde der duisternis - Het vervolg op 'Het wisselkind'

1 maart 2021

We gaan terug mee op tocht met Luca Vero. De groep krijgt de opdracht om naar het Italiaans stadje Piccolo te gaan en daar een schip te nemen naar Split. Vandaaruit moeten ze verder naar Zagreb. Toen ze Piccolo in het jaar 1453 bereiken, komt er een hele groep kinderen aan in het dorpje. Zij maken deel uit van de kruistocht onder leiding van Johann. Deze charismatische leider wil naar het Heilig Land. Hij gelooft dat ze naar het zuiden van Italië moeten lopen en daar zal de zee in twee splijten. Op die manier kunnen ze dan te voet verder. Zelfs Luca en zijn vrienden laten zich overtuigen om mee te gaan, maar het noodlot slaat toe. Wat er dan gebeurt, is zeer verrassend.

Ik had even de indruk dat ik terug het boek 'Kruistocht in Spijkertocht' aan het lezen was, maar dat gevoel was vlug weg. Je moet er even doorheen lezen en je zal dan zien dat het zeer interessant en verrassend wordt. Het was zeer boeiend om te lezen dat Luca de rechterhand van de sultan van het Ottomaanse Rijk, Mehmet II, ontmoet.
De ontmoeting tussen die twee personen uit twee verschillende werelden (christendom en islam) en hun verschillende wereldbeelden (zeker in die periode), zijn integrerend. Luca is nieuwsgierig en heeft wel interesse in die ideeën van filosofen zoals Plato en Socrates, die toen wel meer gekend waren in het oosten, maar zijn godsdienst houdt hem tegen.

Een aanrader om te lezen!

Synopsis

Luca reist als inquisiteur van de Orde der Duisternis door Italië. Er komt een kinderkruistocht op zijn pad en hij wordt met zijn reisgezellen verrast door een vloedgolf. Steeds is het aan Luca om geloof van bijgeloof te scheiden. Vanaf ca. 15 jaar.

Leestip van Ann Verleye
'A reader lives a thousand lives before he dies. The man who never reads lives only one', George R.R. Martin

Stormbrengers
Titel:
Stormbrengers
Auteur:
Philippa Gregory
# pagina's:
288 p. : ill.
Uitgeverij:
Deltas
ISBN:
9789044739381
Materiaal:
Boek
Aanbevolen voor:
meeslepend,
verrassend,
aangrijpend

Gerelateerde leestips