Axelle Lescroart
Leestip van Axelle Lescroart
Een dag niet gelezen is een dag niet geleefd!

Intrigerende thriller

16 september 2021

Kieran Elliott heeft een schuldgevoel over een gebeurtenis van jaren geleden. Hij gaat terug naar de plek waar hij opgroeide voor een familiebezoek. Wat normaal een rustige plek is, wordt teniet gedaan. De kleine kustplaats wordt opgeschrikt door een lichaam die gevonden wordt op het strand. Verborgen geheimen komen naar boven en niet iedereen is daar even blij mee.

Deze literaire thriller bouwt zeer langzaam op. De eerste helft leest eerder als een roman en de echte spanning blijft zoekt. Toch is er een onderhuidse spanning aanwezig die ervoor zorgt dat je als lezer toch wil verder lezen. Het mocht voor mij wel een iets sneller tempo hebben.

In de tweede helft van het verhaal krijgt het eindelijk de thriller wending waar je lang op zit te wachten. Het bouwt sneller op naar een climax en als lezer hoopte ik op een shockerend einde. Helaas werd ik er niet door omver geblazen en dat zorgde toch een beetje voor een teleurstelling. Zeker omdat het zo lang duurde voor de effectieve actie.

Een thema die altijd wel aanwezig was in dit boek is de natuur. Het is meedogenloos in dit verhaal en wordt naar voren geschreven als vriend en vijand. Het is mooi om te zien dat de natuur toch altijd doet wat het wil en zich niet zal laten tegenhouden door iets of iemand. De auteur heeft dit zeer goed vorm gegeven.

De personages die aan bod komen zijn allemaal wel interessant. Ze zorgen voor een mysterieus kantje omdat je niet echt heel veel te weten komt over de mensen waar Kieran mee praat. Zo zijn ze zeker geen vlakke personages. Dit alles zorgt er enigszins voor dat het mysterieus blijft en anderzijds voor een meeslepende ondertoon in deze thriller.

De overlevenden is op zich wel een meeslepende literaire thriller, maar ik bleef toch een beetje op mijn honger zitten. De ontknoping was voor mij niet spectaculair genoeg. Toch is dit een aanrader als je houdt van thrillers die zich langzaam opbouwen. Dit verhaal was intrigerend genoeg om toch geïnteresseerd te zijn in de andere boeken van deze auteur. Dit boek krijgt drie sterren van mij.

Synopsis

In een klein stadje aan de ruige kust van Tasmani├ź wordt een jonge studente vermoord en tijdens het onderzoek komen allerlei herinneringen boven die verwijzen naar een zware storm van 12 jaar eerder, waarbij drie mensen zijn omgekomen.

Axelle Lescroart
Leestip van Axelle Lescroart
Een dag niet gelezen is een dag niet geleefd!

De overlevenden
Titel:
De overlevenden
Auteur:
Jane Harper
# pagina's:
416 p.
Genre:
Romans,
Thrillers
Uitgeverij:
A.W. Bruna Uitgevers
ISBN:
9789400511545
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Schuld
Aanbevolen voor:
meeslepend

Gerelateerde leestips