Leestip van Thibault Deswaef

Terug naar jezelf

9 februari 2023

Hou je van een goed en spannend boek? Kan je niet stoppen met lezen bij spannende stukken en word je graag meegenomen in een verhaal. Dan is het boek Cel van Charles Den Tex zeker iets voor jou!

Toen ik op zoek was naar een goed en spannend boek om te lezen, kwam ik al snel op dit boek uit. Ik werd direct door de kaft en de korte inhoud aangesproken en wou het dus direct lezen. Ik deed eerst een beetje andere research die leidde tot een aantal heel goede recensies. Dus ik moest en zou DIT boek lezen.

Toen ik het boek uiteindelijk ophaalde in de bib en erin begon in te lezen, werd ik alleen maar meer aangenaam verrast. Hoe het boek in elkaar zit is prachtig. De woordenschat die Charles gebruikt is ook niet moeilijk, waardoor het zeer makkelijk te volgen is. Dit vind ik zelf heel erg belangrijk, als je een spannend boek aan het lezen bent en je moet je bezighouden met je te concentreren met de loop van het verhaal, vind ik het niet leuk als ik een woord moet opzoeken in een woordenboek. Dit haalt je uit de ‘flow’ van het verhaal.

Ik vind het altijd leuk om meegenomen te worden in een boek en aangestoken te worden om verder te lezen. Dit is in dit boek zeker het geval. Ik vond het leuk om de weg te zien die Michael (de protagonist) aflegt om zijn identiteit terug te krijgen. Ik vond het altijd moeilijk om te stoppen met lezen omdat ik wou weten hoe hij dit aanpakte. Ik vond persoonlijk altijd speciaal om de gevoelens van Michael ook te merken. Als hij er alweer werd ingeluisd voelde ik ook de teleurstelling die hij ook had, omdat hij dit eigenlijk niet verdiende. Daarnaast voelde je ook wel de adrenaline als hij het oploste. Je wil altijd weten hoe het zal aflopen met Michael en hoe hij zijn problemen zal aanpakken om zijn identiteit terug te winnen.

Ik heb dus een heel goeie ervaring met dit boek en raad het jullie zeker aan om te lezen. Ook al hou je niet van detectiveboeken, moet je het zeker gelezen hebben, niet per se voor het genre, maar alleen al voor de manier waarop Charles Den Tex schrijft. Haast je dus zo snel mogelijk naar de bibliotheek, je zal je het niet beklagen!

Synopsis

Als hij getuige is van een auto-ongeluk, wordt Michael Bellicher meegenomen naar het politiebureau. Daar blijkt dat hij gezocht wordt voor een dodelijke aanrijding. Maar Michael is nooit op de plaats delict geweest. Het wordt hem duidelijk dat iemand zijn identiteit gestolen heeft.

Leestip van Thibault Deswaef

Cel
Titel:
Cel
Auteur:
Charles Den Tex
# pagina's:
378 p.
Uitgeverij:
De Geus
ISBN:
9789044511086
Materiaal:
Boek
Aanbevolen voor:
meeslepend

Gerelateerde leestips