Een boek vol met geheime genootschappen, eeuwenoude symbolen en intrigerende rituelen
De Da Vinci Code van Dan Brown is een boek vol met geheime genootschappen, eeuwenoude symbolen en intrigerende rituelen. Als lezer krijg je een overvloed aan informatie, maar toch weet Brown je aandacht vast te houden.
Je volgt het verhaal door de ogen van Robert Langdon, symbolendeskundige aan Harvard. Wanneer hij abrupt uit zijn bed wordt gehaald door de politie, komt hij in een werveling van gebeurtenissen terecht. Hij wordt namelijk betrokken bij het onderzoek op de moord van Jacques Saunière, de conservator van het Louvre. Die liet een spoor van symbolen achter voordat hij stierf. De situatie wordt nog absurder wanneer Langdon opeens de hoofdverdachte van de moord blijkt te zijn. De kleindochter van Saunière, Sophie, helpt hem om te ontsnappen en samen beginnen ze een zoektocht naar de dader en zijn motief.
Ik vind de Da Vinci Code een razend spannend boek, de verhaallijnen bleven me verbazen. Tot op het einde worden er nieuwe onderdelen van het raadsel ontrafeld. Daarenboven wordt de spanning versterkt doordat je niet weet welke personages er te vertrouwen zijn en welke niet. Doorheen het verhaal wordt de complexiteit van het complot pas echt duidelijk.
Ik raad dit boek aan als je van misdaadromans houdt. Het is een lijvig boek, maar zeker je tijd waard!
Synopsis
Een Amerikaanse kunsthistoricus wordt verdacht van moord in het Louvre, wat hem dwingt via cryptische aanwijzingen de ware schuldige te vinden.