Leestip van Mare Lycke

De edele kunst van not giving a f*ck

8 maart 2021

Deze New York Times bestseller is het perfecte boek om na een lange en lastige dag eens in de hand te nemen. Mark Manson geeft je namelijk op een luchtige en humoristische manier levensadvies. Mark Manson staat bekend als ondernemer, auteur en blogger. Vandaag trekt zijn blog MarkManson.net maandelijks maar liefst 2 miljoen bezoekers.

Het boek De edele kunst van not giving a f*ck bestaat uit negen hoofdstukken, die allemaal beginnen met een intrigerende en soms wat confronterende stelling. Aan de hand van anekdotes en ervaringen werkt Manson deze verder uit. Niet alleen ervaringen uit zijn eigen leven en het leven van de mensen rondom hem komen aan bod, ook die van beroemdheden zoals bijvoorbeeld Picasso. Dit maakt het boek direct een pak boeiender.

De schrijfstijl van de auteur is enorm vlot en toegankelijk. Ondanks het eerder filosofische thema is de inhoud makkelijk te begrijpen en weet de auteur je ook te blijven boeien doorheen het boek.

Ik moet eerlijk toegeven, toen ik het boek aangeraden kreeg, was ik wat sceptisch. Ik verwachtte een wat eentonig boek met melige en afgezaagde adviezen die je tegenwoordig overal te horen krijgt. Het tegendeel werd me echter snel bewezen. Het boek is als een frisse wind die je eens goed wakker schudt en je een nieuwe kijk op het leven en de wereld biedt. Een echte aanrader voor iedereen die vandaag de dag wat perspectief kan gebruiken.

Synopsis

Betoog over het goede leven: je hoeft niet altijd positief te zijn, maar in plaats daarvan moet je jouw tekortkomingen en de tegenslagen in het leven onder ogen zien en daarmee leren leven.

Leestip van Mare Lycke

De edele kunst van not giving a f*ck : de tegendraadse aanpak voor een goed leven
Titel:
De edele kunst van not giving a f*ck : de tegendraadse aanpak voor een goed leven
Auteur:
Mark Manson
# pagina's:
222 p.
Uitgeverij:
Lev.
ISBN:
9789400509023
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Levenskunst
Aanbevolen voor:
meeslepend,
verrassend

Gerelateerde leestips