Emma Vancoillie
Leestip van Emma Vancoillie

Feministe leestrip

22 januari 2021

Mona Chollet schreef met ‘Heksen: eerherstel voor de vrouwelijke rebel’ tegelijk een wake-up call en een eerbetoon voor vrouwen, door de eeuwen heen en vandaag de dag. Haar boek geeft je een eigenheid, je bent een persoon, je bent geen rol. Ze eigent je het vrouw zijn weer toe. ‘De heks is een vrouw die in haar eentje overeind blijft’.

Geschiedenis, ervaringen, feiten en kennis probeert ze samen te voegen. Dit lukt, bereidt je voor op een golf van verbazing, verheldering en rebellie. Mona is er in geslaagd om de wortels van de onderdrukking en hedendaagse problemen in kaart te brengen. Het is een confronterende leestrip.

Het scherpe boek is een bron van vrouwelijke kracht en strijd voor onafhankelijkheid. Starhawk, Silvia Federici, bell hooks en Gloria Steinem zijn maar enkele van de vele voorbeeldvrouwen die we dankzij Mona Chollet leren kennen.

Synopsis

Beschouwing vanuit de heksenvervolgingen in vroeger eeuwen over het feit dat vrouwen nog steeds niet volkomen in vrijheid leven, met een oproep en inspiratie tot verandering.

Emma Vancoillie
Leestip van Emma Vancoillie

Heksen : eerherstel voor de vrouwelijke rebel
Titel:
Heksen : eerherstel voor de vrouwelijke rebel
Auteur:
Mona Chollet
# pagina's:
251 p.
Uitgeverij:
De Geus
ISBN:
9789044542608
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Hekserij
Aanbevolen voor:
confronterend,
verrassend,
aangrijpend

Gerelateerde leestips