Leestip van Rutger Geldhof

Opnieuw een topper

28 februari 2023

Het boek “Helden” is naar mijn menig opnieuw een meesterwerk van Stephen Fry. Een aantal jaar geleden had ik al het boek “Mythos” van deze auteur gelezen en dit boek was me erg bevallen. Hierdoor had ik dan ook hoge verwachtingen.

Net zoals in “Mythos” moest ik eerst weer wat wennen aan de manier waarop de auteur schrijft. Gezien hij in het boek als een soort van verteller optreedt. Ondanks het feit dat deze een heel eigen manier van schrijven heeft, is het boek me opnieuw zeer bevallen. Het aangename aan het boek is dat de verhalen niet te langdradig zijn, maar ook niet te kort. Stephen Fry weet dan ook goed hoe hij de aandacht van de lezer moet behouden. Daarnaast is het ook leuk dat het boek bestaat uit verschillende aparte verhalen waardoor het boek niet te snel verveelt. Verder helpt de verklarende woordenlijst op het einde van het boek om de personages uit elkaar te houden. Hierdoor is het voor een lezer die niet veel weet over Griekse mythen nog altijd makkelijk te volgen.

Ik denk dan ook dat dit boek zeker een aanrader is voor iemand die wat meer wil te weten komen over de Griekse goden en helden.

Leestip van Rutger Geldhof

Titel:
Helden
Auteur:
Stephen Fry
# pagina's:
480
Aanbevolen voor:
meeslepend

Gerelateerde leestips