Axelle Lescroart
Leestip van Axelle Lescroart
Een dag niet gelezen is een dag niet geleefd!

Enkel lof voor deze serie

17 januari 2022

Disclaimer: Het geheugen van Babel is het derde deel in de Spiegelpassante serie. Deze recensie bevat mogelijks spoilers voor de eerste twee delen.

Ophelia brengt twee jaar en zeven maanden door in Anima, haar thuisark. Van Thorn heeft ze al die tijd niets gehoord, hoe hard ze hier ook op gehoopt heeft. Ze besluit dat het tijd is om het hef in eigen handen te nemen nadat een oude vriend haar terug opzoekt. Ze besluit om alleen naar Babel te gaan met een andere identiteit. Zo hoopt ze meer te weten te komen over de oude wereld en op een teken van leven van Thorn. Lukt het Ophelia om haar identiteit geheim te houden, maar toch zich te profileren als lezeres?

De eerste helft van dit boek gaat vooral over Ophelia en hoe ze zich probeert zelfstandig te redden op de nieuwe ark voor haar. Ze is nog nooit in Babel geweest, maar deze onderneming toont aan dat ze eigenlijk een sterk en zelfstandig personage is, al heeft ze ook mindere momenten. Dat maakt haar dan weer heel menselijk. Ze blijft wel nog steeds behoorlijk aan de naïeve kant, maar al deze verschillende aspecten van haar personage opbouw maken dat zij een heel interessant hoofdpersonage is, net zoals in de voorgaande twee delen.

In de tweede helft, verandert de dynamiek in het verhaal heel erg. Plot twists en spannende gebeurtenissen zorgen voor een vlot leestempo. Ligt het eerste deel van dit boek je minder, dan is het zeker de moeite om nog even vol te houden. Dit zal je namelijk van je sokken blazen.

Het algemene tempo van deze fantasy ligt in dezelfde lijn als de eerste twee boeken in deze serie. Het is opnieuw eerder traag, maar je krijgt nog steeds dezelfde fantastische wereldopbouw. Babel ken je als lezer nog niet, maar dit wordt terug erg goed beschreven allemaal. Het kan wel zijn dat het begin wat verwarrend is, maar alles wordt zeker nog duidelijk.

Dit alles is gewoon zo eigen aan de bijzondere maar mooie schrijfstijl van Christelle Dabos. Hoe ze alles mooi kan omschrijven, een traag tempo aanhouden, maar toch alles interessant houden zodat je als lezer wil verder lezen, dat verdient mijn complimenten. Oké, sommige beschrijvingen blijven eerder vreemd over komen maar waarschijnlijk komt dit in de oorspronkelijke taal, Frans, anders over. Hoe dan ook vind ik het toch prachtig. Vreemd soms, maar prachtig.

Het geheugen van Babel is een geweldig derde deel in de Spiegelpassante serie en doet je alweer verlangen naar het volgende en laatste deel. Ik heb enkel lof voor deze serie en alle delen. Ook op dit deel heb ik niets aan te merken en raad ik het echt hard aan! Ik ben enorm benieuwd wat het laatste deel nog zal brengen. Voor nu geniet ik nog steeds na van dit deel. Vijf sterren is gewoon wat dit boek verdiend.

Synopsis

Ophelia reist af naar de Ark van Babel op zoek naar de waarheid en haar echtgenoot Thorn. Maar mysterieuze ongelukken en vijandige studenten lijken haar zoektocht tegen te werken. Vanaf ca. 15 jaar.

Axelle Lescroart
Leestip van Axelle Lescroart
Een dag niet gelezen is een dag niet geleefd!

Het geheugen van Babel
Titel:
Het geheugen van Babel
Auteur:
Christelle Dabos
# pagina's:
501 p.
Genre:
Romans,
Fantasy
Uitgeverij:
Uitgeverij Luitingh-Sijthoff
ISBN:
9789024587261
Materiaal:
Boek
Aanbevolen voor:
intens,
meeslepend,
dromerig

Gerelateerde leestips