Leestip van Imke Claeys

Het instituut

15 februari 2021

Luke is een hoogbegaafde jongen wiens leven verandert in een nachtmerrie als zijn ouders plots vermoord worden. Hij zelf wordt meegenomen naar het instituut. Deze plaats heeft als doel de bovennatuurlijke gaven van kinderen in te zetten voor bijzondere doeleinden. Hij ontmoet er veel andere bijzondere kinderen en samen worden ze onderworpen aan verschillende tests. Luke heeft naast zijn gave ook zijn intelligentie, die hij inzet om erachter te komen wat er aan de hand is in dit Instituut en hoe ze er kunnen ontsnappen. Want dat is nog nooit iemand gelukt.

Door de manier waarop Stephen King schrijft, zie je het boek helemaal voor je, ook al wil je dat misschien liever niet. Hoe langer je leest, hoe meer je gaat meedenken met de personages en hoe meer vragen je je begint te stellen.

Er is een goede samenhang tussen humor, drama en fantasie en daar heb ik ontzettend van genoten. Ook heel mooi is hoe twee verhaallijnen naar het einde toe één geheel vormen. In dit boek wordt het onwerkelijke werkelijk gemaakt.

Synopsis

Het Instituut spoort paranormaal begaafde kinderen op, ontvoert ze en buit ze uit. Nog nooit heeft een kind het Instituut levend verlaten maar met de komst van de 12-jarige Luke komt daar wellicht verandering in.

Leestip van Imke Claeys

Het instituut
Titel:
Het instituut
Auteur:
Stephen King
# pagina's:
542 p.
Genre:
Romans,
Thrillers
Uitgeverij:
Boekerij
ISBN:
9789022587423
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Telepathie
Aanbevolen voor:
donker,
meeslepend

Gerelateerde leestips