Leestip van Sofie De Craene

Een leven zonder herhaling

8 maart 2021

Het leven uit een dag gaat over een wereld waar een mensenleven maar 24 uur duurt en alles onherhaalbaar is. Een mens kan daardoor elke belangrijke gebeurtenis maar één keer meemaken. Enkel in de hel, de wereld van herhaling, kan je alles meerdere keren beleven. In dit boek volg je de verliefde Benny Wult en Gini Trades. Na hun eerste intense vrijpartij kunnen ze echter niet leven met de gedachte dat het ook meteen de laatste was. Hun uitweg is de hel, waar ze elkaar hopen te vinden om hun liefde tot in de eeuwigheid verder te kunnen zetten. Samen plannen ze een moord, want daar staat de doodstraf op en dan zijn ze zeker dat ze in de wereld van herhaling zullen terechtkomen.

A.F.Th. van der Heijden weet echt hoe je iemand kan meeslepen in een verhaal. Alles wordt zo gedetailleerd en uitgebreid beschreven waardoor het leek alsof ik gewoon stond mee te kijken. Bij sommige erotische stukken was ik wel wat gechoqueerd. Indien dat je niet stoort en je van een prachtig staaltje beeldspraak houdt is dit zeker het perfecte boek voor jou! Achteraf roept het ook wat confronterende vragen op waardoor dit verhaal nog een tijdje door je hoofd blijft spoken. Dat is één van de grote redenen waarom ik dit geweldig werk van A.F.Th. van der Heijden aanraad.

Synopsis

Een jongen die opgroeit in een wereld waar de mens slechts een dag leeft en de liefdesdaad eenmalig is, vermoordt samen met zijn vriendin een blinde man om zodoende in de hel terecht te komen waar de dingen wel herhaalbaar zijn.

Leestip van Sofie De Craene

Het leven uit een dag
Titel:
Het leven uit een dag
Auteur:
A.F.Th. Van der Heijden
# pagina's:
223 p.
Uitgeverij:
Querido
ISBN:
90-214-6748-8
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Erotiek
Aanbevolen voor:
confronterend,
meeslepend,
aangrijpend

Gerelateerde leestips