Leestip van Lotte Lannoo

Het perfecte boek voor eerste klasse detective lezers.

10 februari 2023

Het mysterie van kamer 622 is een boek boordevol spanning, verraad, liefde en intriges. Joël Dicker neemt ons mee naar zijn geboorteland Zwitserland, waar in Palace de Verbier ooit een moord plaatsvond. Daardoor werd kamer 622 vervangen door kamer 621 bis. Hierover wil het hoofdpersonage, een schrijver, maar al te graag een boek schrijven.

Het boek is verdeeld in drie delen: voor de moord, het weekend van de moord en vier maanden na de moord. Je wordt hierbij gekatapulteerd van het heden naar het verleden en omgekeerd. Op die manier krijg je de hele geschiedenis te weten over Banque Ebezner en alle liefdesverhoudingen van vroeger tot nu. Het boek bevat meerdere onverwachte wendingen. Je bent amper in staat om dit boek weg te leggen, aangezien je steeds meer informatie wil bemachten over wie de moordenaar was en wat zijn motief was.

De onverwachte wendingen zorgen ervoor dat je moeilijk de echte moordenaar kan ontdekken. Zo probeert de schrijver de lezer op verschillende, maar ook verkeerde sporen te zetten.

Joël Dicker is een kei in het beschrijven van ruimtes, gebeurtenissen en personen. De ruimtes worden gedetailleerd beschreven net zoals de gebeurtenissen. Ook zijn er veel fragmenten waarin Joël de geschiedenis beschrijft en dit is altijd interessant om te lezen. Hierdoor is het hele verhaal heel duidelijk en mooi verwoord. Het verbaasde me bovendien hoe goed Joël Dicker het verleden met het heden kon combineren zonder dat de lezer in de war raakte.

Dit boek heeft me aangenaam verrast. Dit is een absolute aanrader als je zelf als detective op zoek wil gaan naar de moordenaar en ondertussen wil genieten van de liefdesverhoudingen en intriges. Ik ben zeker van plan om nog meer boeken te lezen van deze fantastische schrijver.

Synopsis

De schrijver onderzoekt een moord die lang geleden is gepleegd in het hotel waar hij verblijft.

Leestip van Lotte Lannoo

Het mysterie van kamer 622
Titel:
Het mysterie van kamer 622
Auteur:
Joël Dicker
# pagina's:
575 p.
Genre:
Romans,
Detectives
Uitgeverij:
De Bezige Bij
ISBN:
9789403110318
Materiaal:
Boek
Aanbevolen voor:
intens,
meeslepend,
verrassend

Gerelateerde leestips