Axelle Lescroart
Leestip van Axelle Lescroart
Een dag niet gelezen is een dag niet geleefd!

King doet het opnieuw!

1 april 2021

In Later volgen we Jamie Conklin die enig kind is van een alleenstaande moeder en een bovennatuurlijke gave heeft. Hij moet die geheim houden van zijn moeder want dode mensen zien is helemaal niet normaal. Als hij van een rechercheur van de New Yorkse politie moet meegaan om een moordenaar te vinden, laat Jamie zich binnen met een kwaadaardige kracht. Die niet direct van plan is om weg te gaan… De prijs die hij ervoor moet betalen is tamelijk hoog.

Jamie vertelt het verhaal in het begin in een dagboek vorm met wat meer uitleg over wat komen zal. Het evolueert zich na een tijdje in een echt spannend verhaal alsof hij het niet meer vertelt. Met af en toe een klein stukje commentaar van de hedendaagse Jamie. Dit zorgt ervoor dat het interessant genoeg blijft om te blijven.

Er zijn heel wat enge elementen aanwezig in het boek. Ze zitten wel eerder tussen de regels door want je lijkt op het eerste zicht geen schrik te hebben of het eng te vinden. Tot als je waarschijnlijk gaat slapen en denkt dat er zo’n kwaadaardige geest achter jou zit in een nachtmerrie. Althans, dat heb ik toch meegemaakt door dit boek te lezen. Onderhuidse spanning: meer dan voldoende aanwezig!

Je leert ook Jamie zijn omgeving beter kennen en dat zorgt ervoor dat je zijn leefwereld snapt en begrijpt waarom hij alle beslissingen die hij maakt ook volgt. King heeft dit weer eens ingenieus geschreven want je voelt ook een hele grote connectie met Jamie door de achtergrondinformatie. Zijn moeder en diens vriendin zijn ook geweldig uitgewerkt. Geen enkel personage is er te veel of te weinig aan.

Enkel vond ik een stuk aan het einde misschien iets te vaag uitgewerkt. Er gebeurt namelijk iets die niet zo geloofwaardig overkwam. Hierover zal ik niet verder uitweiden voor spoilers te vermijden. Indien je het al gelezen hebt: de trap scène met de spiegel, wat ervoor gebeurt met de man en na deze scène.

Later is terug een meesterwerk van Stephen King. Er is een goede onderhuidse spanning en geweldige schrijfstijl aanwezig. Het verveelt geen enkele seconde en het is spijtig dat het boek niet meer pagina’s heeft! Vier sterren voor Later.

Axelle Lescroart
Leestip van Axelle Lescroart
Een dag niet gelezen is een dag niet geleefd!

Later
Titel:
Later
Auteur:
Stephen King
# pagina's:
266 p.
Uitgeverij:
Boekerij
ISBN:
9789022592809
Materiaal:
Boek
Aanbevolen voor:
donker,
angstaanjagend

Gerelateerde leestips