Axelle Lescroart
Leestip van Axelle Lescroart
Een dag niet gelezen is een dag niet geleefd!

Favoriete YA mysterie

8 september 2021

Trigger warnings (wordt ook vermeld op pagina 4): emotionele mishandeling, fysieke mishandeling, seksueel misbruik bij kinderen, geweld en moord.

Nora O’Malley heeft verschillende namen gehad. Haar moeder was een professionele oplichtster, ze belazerde criminele mannen voor geld. Nora leefde naast haar moeder als protegee. Gelukkig wist ze op een dag te ontsnappen. Vijf jaar later na die ontsnapping, heeft ze een paar problemen. Ze is samen met haar ex-vriend en nieuwe vriendin in een bank die overvallen wordt. Haar ex-vriend betrapte haar met haar nieuwe vriendin. Nora wil deze hele situatie in de bank oplossen. De overvallers hebben geen idee met wie ze te maken hebben.

Spanning is verzekerd met dit boek. Het hele verhaal zat ik op het puntje van mijn stoel omdat ik het moest en zou uit hebben zodat alles duidelijk ging worden. Het tempo ligt tamelijk hoog in dit verhaal wat zorgt dat de spanning bijna altijd aanwezig is. Het is met andere woorden dé ideale mystery.

Eerlijk gezegd had ik in mijn hoofd dat de overval waarover gesproken wordt in de flap, maar een klein deel van het verhaal ging zijn. Wel, ik had het flink fout. De focus ligt wel degelijk hard op de overval, wat op zich geen verrassing kan zijn, maar voor mij was dat wel zo. Ik werd wel aangenaam verrast door dit. Het wordt namelijk geen enkel moment saai.

Als lezer word je helemaal ondergedompeld in de wereld waar Nora is opgegroeid. Er zijn tamelijk wat onderbrekingen die uitleggen wat ze allemaal heeft meegemaakt met haar moeder. Deze kunnen wel heftig overkomen. Neem de trigger warnings dan ook serieus.

Wat deze Young Adult zo sterk maakt zijn de moraal grijze personages. Nora heeft geen goed of slecht karakter, ze is geen goed of slecht mens. Ze is beide en bevindt zich daardoor in de grijze zone. Zo zijn mensen in het echte leven meestal ook. Nora is daardoor zo’n sterk hoofdpersonage om over te lezen en het zet je ook wel aan het denken. Ook de andere personages behoren meer in die grijze zone. Buiten dan misschien twee, maar dat snap je wel als je het leest.

Het verhaal bouwt zich maar op en daardoor verwacht je als lezer ook een knaller van een einde. Op zich is het einde van dit boek niet slecht, maar persoonlijk had ik het spannender verwacht vanwege die opbouw.

Mijn vele gezichten is een mystery Young Adult om U tegen te zeggen. Het heeft alle elementen wat je verwacht voor dit genre. De spanning en Nora maken dit boek gewoon echt sterk. Het einde kon voor mij persoonlijk wat beter, maar het is daarom niet slecht. Vier en een halve ster!

Aanrader als je van Moordgids voor lieve meisjes van Holly Jackson houdt!

Axelle Lescroart
Leestip van Axelle Lescroart
Een dag niet gelezen is een dag niet geleefd!

Mijn vele gezichten
Titel:
Mijn vele gezichten
Auteur:
Tess Sharpe
# pagina's:
361 p.
Genre:
Romans
Uitgeverij:
Moon Young adult
ISBN:
9789048860586
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Identiteit
Aanbevolen voor:
intens,
meeslepend,
verrassend

Gerelateerde leestips