Silke Wimme
Leestip van Silke Wimme
A book is a magical thing that lets you travel to far-away places, without ever leaving your chair

interessante thriller

17 december 2021

Benny Baudewyns heeft reeds verschillende thrillers op zijn naam staan. Voor De Emerson locomotief kreeg hij de Diamanten Kogel en hij werd ook nog eens genomineerd voor de Gouden Strop. Kenmerkend aan zijn thrillers zijn de internationale settings, en de complexe verhaallijnen waar wraak en complottheorieën centraal staan. Moordgriet is zijn nieuwste thriller die zich deels afspeelt in Senegal.

Theo Parrein, één van de gekendste zakenmensen van België, beslist om te investeren in de toeristische sector van Durbuy. Maar dan loopt het volledig verkeerd in zijn restaurant Le Cerf des Ardennes. Hij verdenkt er de Chinese Maffia van om zijn plannen met Durbuy te dwarsbomen. Maar het wordt een gevaarlijk spel om hen te ontmaskeren.

Oulimata Saw, de Senegalese vriendin van Ronny Tervaete verdwijnt net voor haar shift in Le Cerf des Ardennes zou beginnen. Ronny is er niet gerust in. Hij raakt bovendien meer en meer verstrikt in het web dat Theo Parrein gespannen heeft.

Aanvankelijk wist ik niet zo goed wat ik van dit boek moest verwachten. De tekst op de backcover prikkelde niet echt mijn nieuwsgierigheid, maar na het lezen van het volledige verhaal blijkt deze net voldoende te zijn om geen spoilers prijs te geven. Ook de eerste pagina’s waren warrig, je wist niet waar het naartoe zou gaan en hierdoor wordt de belangstelling van de lezer niet zo opgewekt. Ik had het ook even moeilijk, zou ik verder lezen? Zal het snel op gang komen, of zal het verder weg kabbelen? Uiteindelijk ben ik blij het een kans te hebben gegeven en door te lezen, de plot zit goed ineen en is gecompliceerd, door verscheidene onverwachte wendingen. Na de eerste hoofstukken wordt het verhaal spannend en wordt je als lezer dieper en dieper in het boek gezogen.

De auteur heeft een vlotte pen, verdrinkt zich niet in te veel omschrijvingen en hij schrijft zonder veel omhaal waarover het gaat. Hierdoor staat het verhaal centraal in al zijn complexiteit. De personages zijn goed uitgewerkt en als lezer voel je mee met Ronny die wanhopig op zoek gaat naar zijn vriendin. Het deel dat zich afspeelt in Senegal en dat over Oulimata geeft het geheel een extra dimensie. De auteur heeft duidelijk oog voor wat er in de wereld gebeurt, polygamie, uithuwelijken, etc… zijn maar een paar thema’s die hij in zijn boek verwerkt. Hier en daar zijn er bepaalde wendingen aan het verhaal toegevoegd die wat slordig zijn en die het wat minder geloofwaardig maken. Bijvoorbeeld de gebeurtenissen op de Parijse luchthaven Charles de Gaulles, alsook de tijdspanne waarin men zich verplaatst van Durbuy naar deze luchthaven lijkt mij onwaarschijnlijk. Veel lezers zullen zich hier niet aan storen, maar dit zijn kleine details waar ik het dan wel weer moeilijk mee heb. Een boek staat of valt met details die de werkelijkheid al dan niet op correcte wijze weergeven.

Al bij al een aangename kennismaking met het werk van deze auteur. Ik hield van de complexiteit van dit verhaal en de snelle schrijfstijl. Jammer van enkele slordigheden. 3.5 ster.

Silke Wimme
Leestip van Silke Wimme
A book is a magical thing that lets you travel to far-away places, without ever leaving your chair

Moordgriet
Titel:
Moordgriet
Auteur:
Benny Baudewyns
# pagina's:
302 p.
Genre:
Romans,
Thrillers
Uitgeverij:
Uitgeverij Vrijdag
ISBN:
9789464340679
Materiaal:
Boek
Aanbevolen voor:
intens

Gerelateerde leestips