Leestip van Sara Lips

Noorderlicht: een en al spanning

11 mei 2022

Ik heb net het spannende boek Noorderlicht van Mariska Overman gelezen en ik vond het wel de moeite waard. Het heeft enkele onverwachte wendingen en de spanning bouwt wel op.

Vier mensen, die eerder online kennissen zijn dan vrienden, komen op het idee om iemand te vermoorden op een reis. Ze willen te weten komen wat zoiets met een mens doet. Uiteindelijk hebben ze besloten welke reis ze gingen nemen en dat was ook de eerste keer dat ze elkaar in het echt zagen. Doorheen het verhaal kom je ook te weten hoe de protagonisten zich bij de situatie voelen en hoe de reis uiteindelijk afloopt. Bij het personage Noor merkte je soms wat twijfel waardoor ik dacht dat het einde anders zou lopen.

Ik vond het een heel meeslepend boek, vooral omdat ik als lezer ook meeleefde met de andere passagiers. Dat komt doordat je als lezer weet wat er staat te gebeuren, maar de andere aanwezigen op de boot, behalve de vier protagonisten dan, weten dat natuurlijk niet. Tijdens het lezen komt de donkere kant van het verhaal goed over en dat is toch wel een van de dingen die de spanning mee helpen opbouwen. Een goed voorbeeld van dat duistere, vind ik de passage op pagina’s 293 en 294. Dat is het moment waarop ze toch onverwacht en impulsief het slachtoffer hebben gekozen.

In mijn ogen zijn er in het boek ook heel wat flashbacks aanwezig. Deze zijn in dit boek aanwezig onder de vorm van chat berichten die de vier hoofdpersonages voor de reis naar elkaar stuurden. Die berichten komen doorheen het verhaal regelmatig terug. Dit vind ik toch ook wel een positief punt aan dit boek, want zo kom je beetje bij beetje meer dingen te weten.

Dus naar mijn mening is dit een heel goed boek. Zeker voor mensen die graag thrillers en spannende boeken lezen is dit een echte aanrader.

Synopsis

Vier mensen, die elkaar hebben leren kennen op een online literair forum, hebben afgesproken samen uit te proberen hoe het voelt om iemand te vermoorden.

Leestip van Sara Lips

Noorderlicht
Titel:
Noorderlicht
Auteur:
Mariska Overman
# pagina's:
315 p.
Genre:
Romans,
Thrillers
Uitgeverij:
De Crime Compagnie
ISBN:
9789461094766
Materiaal:
Boek
Aanbevolen voor:
donker,
intens,
meeslepend

Gerelateerde leestips