Leestip van Imke Barremaeker

Zeik

8 maart 2021

De Gentse moordbrigade loste in de jaren 60 talloze moorden op. Het team bestaande uit de inspecteurs Zeik, El Bazaz, Compas en Broekgat staat in dit boek opnieuw voor een mysterie. De poetsvrouw van Hugo Claus is op een brutale manier vermoord. Ze werd namelijk dood gevonden op haar bed met een drol naast haar en haar duim was afgehakt. Het speurdersteam gaat op zoek naar de moordenaar van Martha.

Ik las voor het eerst een boek van Herman en moest toch even slikken. Op voorhand had ik al gehoord dat zen schrijfstijl nogal bruut was, maar ik kon er me niet veel bij voorstellen. Ik begon te lezen en begreep het meteen. Het is totaal niet mijn ding. Ik vind zijn uitspraken te ver gaan. De manier hoe hij vrouwen, seks en nog zoveel meer beschrijft, vind ik afschuwelijk.

Het is jammer dat zijn schrijfstijl niet aansluit bij wat ik graag lees, want zijn verhalen zijn wel goed. Ik hou van wat spanning en tot de laatste pagina was de moordenaar een mysterie. Wie houdt van humor met pit, moet zeker eens het boek proberen. Helaas paste ik niet in dat plaatje.

Synopsis

Parodistische thriller over mysterieuze moordzaken.

Leestip van Imke Barremaeker

Zeik
Titel:
Zeik
Auteur:
Herman Brusselmans
# pagina's:
189 p.
Genre:
Romans,
Parodieën
Uitgeverij:
Prometheus
ISBN:
9789044625721
Materiaal:
Boek
Aanbevolen voor:
vrolijk

Gerelateerde leestips