Leestip van Matthias Callemien

Advocaat van de duivel

8 maart 2021

Advocaat van de duivel is een legal thriller van de Amerikaanse schrijver John Grisham. Het boek duikt diep in de werkelijkheid van hoe een intelligent, ambitieus en hard werkend persoon met een droom gemakkelijk alles kan verwezenlijken via corruptie, slecht beheer, en zaken waar hij zelf geen vat op heeft.

Mitch McDeere behaalde zijn diploma in de top vijf van zijn rechtenstudie aan Harvard. Na zijn afstuderen worden hem banen aangeboden door topadvocatenkantoren van Wall Street tot Washington. Mitch, verleid door geld en rijkdom, gaat naar een klein belastingkantoor in Memphis dat hem meer biedt dan hij ooit zou kunnen hopen.

Hij doet zijn best om het werk te doen waarvan hij gelooft dat het eerlijk is. De zaken beginnen dan snel vaag te worden, omdat het bedrijf waar hij werkt corrupt lijkt te zijn.

Mitch McDeere bevindt zich dan in een positie waarin hij zich afvraagt ​​of hij het eerlijke moet doen om het bedrijf verder te onderzoeken en met de autoriteiten samen te werken, of dat hij een rijk leven moet leiden wetende dat een deel ervan corrupt is.

Wat zal Mitch doen? Zal hij blijven verder leven wetende dat zijn droombaan in werkelijkheid een nachtmerrie is die deel uitmaakt van een corrupt systeem? Of zal hij onderzoeken om de firma en degenen die het runnen neer te halen?

Synopsis

Een jonge jurist ziet zich gedwongen zijn luxe leventje op te geven als de FBI hem vraagt bewijzen te leveren dat het kantoor waar hij werkt in handen van de maffia is.

Leestip van Matthias Callemien

Advocaat van de duivel
Titel:
Advocaat van de duivel
Auteur:
John Grisham
# pagina's:
493 p.
Uitgeverij:
A.W. Bruna Uitgevers
ISBN:
9789400507906
Materiaal:
Boek
Aanbevolen voor:
intens,
meeslepend

Gerelateerde leestips