Leestip van Thomas Warnier

De intense zoektocht naar de vader van zijn zoon

9 februari 2021

De Passievrucht is een intrigerend en verrassend boek uit 1999. Het won dat jaar de Generale Bank Literatuurprijs en is intussen in 43 verschillende talen uitgebracht.

Armin, het hoofdpersonage, zit in het ziekenhuis na een vruchtbaarheidsonderzoek. Hij krijgt het slechte nieuws te horen dat hij lijdt aan het syndroom van Klinefelter. Dit is een aangeboren afwijking waardoor geen zaadcellen in het sperma te vinden zijn. Hij kan dus geen kinderen krijgen. Zijn wereld stort in, want hij heeft echter al een zoon. Alles wat hij dacht te weten valt als een kaartenhuisje in elkaar, want hij heeft al een zoon Bo met zijn eerste vrouw, Monika. Zij is intussen al gestorven. Hij begint zijn pijnlijke en intensieve zoektocht naar ‘de dader’.

De passievrucht heeft vele betekenissen, maar in dit geval is Bo de vrucht van een buitenechtelijke relatie. Een vraag die op de lippen brandt van Armin is of die relatie uit passie bestond. Zag Monika deze persoon graag?

Ik heb erg van het boek genoten en raad het zeker aan.

Synopsis

Als een man verneemt dat hij onvruchtbaar is, vraagt hij zich af wie de vader is van het kind van zijn (inmiddels overleden) vriendin.

Leestip van Thomas Warnier

De passievrucht : roman
Titel:
De passievrucht : roman
Auteur:
Karel Glastra van Loon
# pagina's:
238 p.
Uitgeverij:
Olympus
ISBN:
9789046705131
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Eenoudergezinnen
Aanbevolen voor:
intens,
meeslepend,
verrassend

Gerelateerde leestips