Leestip van Zoë Warnier

De intense zoektocht naar de vader van zijn zoon

9 februari 2021

De Passievrucht is een intrigerend en verrassend boek. Het is al een wat ouder boek, gepubliceerd in 1999. Het is zeker niet te min voor zijn leeftijd, want het heeft de Generale Bank Literatuurprijs van 1999 gewonnen. Ook is het boek in 43 verschillende talen uitgebracht en dus razend populair.

Armin, het hoofdpersonage, zit in het ziekenhuis na een vruchtbaarheidsonderzoek. Na het lange proberen kinderen te krijgen met zijn huidige partner Ellen, krijgt hij een resultaat dat hij niet verwacht had. Hij heeft het syndroom van Klinefelter, een aangeboren afwijking waardoor geen zaadcellen in het sperma te vinden zijn. Hij kan dus geen kinderen krijgen. Hierdoor stort zijn wereld in, want hij heeft echter al een zoon. Alles wat hij dacht te weten valt als een kaartenhuisje in elkaar. Bo is het kind dat Armin had met Monika, zijn vrouw die een paar jaar eerder stierf. Hij kan dus niet aan Monika vragen wie de echte vader is. Hij begint zijn pijnlijke en intensieve zoektocht naar ‘de dader’.

De passievrucht heeft vele betekenissen, maar in dit geval is Bo de vrucht van een buitenechtelijke relatie. Een vraag die op de lippen brandt van Armin is of die relatie uit passie bestond. Zag Monika deze persoon graag?

Ik heb erg van het boek genoten en raad het zeker aan.

Synopsis

Als een man verneemt dat hij onvruchtbaar is, vraagt hij zich af wie de vader is van het kind van zijn (inmiddels overleden) vriendin.

Leestip van Zoë Warnier

De passievrucht : roman
Titel:
De passievrucht : roman
Auteur:
Karel Glastra van Loon
# pagina's:
238 p.
Uitgeverij:
Olympus
ISBN:
9789046705131
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Eenoudergezinnen

Gerelateerde leestips