Bettina Ortmann
Leestip van Bettina Ortmann
Verslavend / Levensnoodzakelijk

Spannende ontspanning

9 februari 2021

Op de eerste bladzijden van het boek is het meteen raak: er ligt een lijk op het tapijt van Kamer 622 in het luxueuze Paleishotel van het mondaine Verbier in de Zwitserse Alpen.

Het verhaal is een mix van realiteit en fictie.

Jaren later verblijft de schrijver Joël in hetzelfde hotel in kamer 623. Hij is er op vakantie en wil er even tussenuit na een gebroken relatie en na de dood van zijn geliefde uitgever Bernard de Fallois (1926-2018). Het verbaast hem dat er geen aanpalende kamer 622 is maar wel 621bis. Samen met een vrouwelijke hotelgaste raakt hij verdiept in deze onopgeloste moordzaak van jaren terug.

Dicker neemt ons mee naar de week voor de moord. Hij leidt ons rond in het hart van zijn geboorteplaats Genève en introduceert ons in de Zwitserse bankwereld waar Macaire Ebezner op het punt staat directeur te worden van de familiebank. Dit gegeven is de aanzet tot machtspel, verraad, bedrog en jaloezie. Maar ook liefde en een driehoeksverhouding zijn doorslaggevende ingrediënten.

En al lees je op de eerste pagina dat er een moord is gepleegd, tegen de 400ste heb je nog steeds geen idee wie er werkelijk is doodgeschoten noch wie de moord heeft gepleegd. De roman is een achtbaan van plotwendingen, tijdsprongen en verschillende verhaallijnen. Het verhaal blijft boeiend tot de laatste pagina. Het is puur spannende ontspanning! Het zou me ten sterkste verwonderen als deze niet zou worden verfilmd net als Dicker zijn eerste bestseller ‘De waarheid over de zaak Harry Quebert’.

Synopsis

De schrijver onderzoekt een moord die lang geleden is gepleegd in het hotel waar hij verblijft.

Bettina Ortmann
Leestip van Bettina Ortmann
Verslavend / Levensnoodzakelijk

Het mysterie van kamer 622
Titel:
Het mysterie van kamer 622
Auteur:
Joël Dicker
# pagina's:
575 p.
Genre:
Romans,
Detectives
Uitgeverij:
De Bezige Bij
ISBN:
9789403110318
Materiaal:
Boek
Aanbevolen voor:
meeslepend,
verrassend

Gerelateerde leestips