Leestip van Yaron Stroo

Zeik, Herman Brusselmans

9 februari 2021

Herman Brusselmans, een Belgisch schrijver, dichter en columnist.
Brusselmans is één van de meest verguisde Vlaamse schrijvers, dit vanwege ééntonigheid, schuttingtaal en platte seksueel getinte uitspraken.

Ik las deze thriller, een thriller waarin we kennismaken met de moordbrigade in Gent in het jaar 1961. Er is een moordenaar actief die het voorzien heeft op jonge vrouwen. Deze vrouwen hebben één overeenkomst, ze zijn op hun rug gemerkt met getallen. Aan hoofdcommissaris Übertrut en zijn inspecteurs Zeik, El Bazaz, Compas en Broekgat de taak de moordenaar te stoppen.

Zeik is een boek met een gigantische dosis humor en hilarische situaties. De auteur heeft enorm veel fantasie en je leest het boek met een hele grote lach op je gezicht. Alleen al de namen die Brusselmans zijn karakters heeft gegeven zijn heel erg bijzonder en zo ook de vele komische situaties.
Het zou zich ook zomaar in 2014 af kunnen spelen, met als enige verschil dat men tegenwoordig misschien iets sneller een moord op kan lossen met de hedendaagse technieken.

Zeik moet het niet hebben van de spanning, maar moet je vooral lezen als je eens een keer een niet standaard thriller wilt en eens een keer flink wilt lachen. Het zal niet een ieder zijn soort humor zijn, maar ik heb er ontzettend van genoten!

Synopsis

Parodistische thriller over mysterieuze moordzaken.

Leestip van Yaron Stroo

Zeik
Titel:
Zeik
Auteur:
Herman Brusselmans
# pagina's:
189 p.
Genre:
Romans,
Parodieën
Uitgeverij:
Prometheus
ISBN:
9789044625721
Materiaal:
Boek
Aanbevolen voor:
hilarisch

Gerelateerde leestips