Lieve Hoet
Leestip van Lieve Hoet
Eerst zocht ik in boeken de verhalen van anderen, toen werden mijn eigen verhalen boeken.

Zoektocht naar wie en waar de mysterieuze zevende zus is

17 juli 2023

Lucinda Riley schreef een reeks van zeven boeken (ook een achtste deel verscheen onlangs) over zes geadopteerde zussen. Eigenlijk zijn er zeven zussen, zei hun vader altijd, maar die zevende zus is onvindbaar.
Hun namen en hun geschiedenis zijn gebaseerd op de Griekse mythologie.
Daar zijn ‘de Zeven Zussen’ oorspronkelijk nimfen, later zijn ze de zeven sterren van de Plejaden. In Riley’s boeken zijn de zussen als baby geadopteerd door ‘Pa Salt’, een mysterieuze heel rijke man die de dochters aanbidden, maar eigenlijk niet echt kennen.

Ze weten ook niets over hun eigen verleden. En waarom hun vader absoluut die mysterieuze zevende zus wil vinden.

Wanneer hun vader sterft ontvangen de zussen elk een brief van hem, waarin hij tips geeft die hen kunnen helpen om hun oorsprong te ontdekken. Maia, Ally, Star, CeCe, Tiggy en Electra moeten daarvoor naar alle hoeken van de wereld. Hun zoektocht wordt in de eerste zes boeken besproken.

Een jaar na de dood van hun vader willen ze allemaal samen zijn as naar het water brengen met het jacht waar ze vroeger vaak mee gingen varen. En dan vertelt Georg, de advocaat van hun vader, dat hij eindelijk een goed spoor heeft gevonden van de zevende zus. Ze zouden haar graag bij die plechtigheid op de boot hebben.

Maar de tijd dringt. Georg geeft twee indicaties: een wijngaard in Nieuw-Zeeland en een bijzondere stervormige ring. Als CeCe met haar vriendin Chrissie op de wijngaard aankomt krijgen ze het eerste puzzelstuk in handen. Maar de ring is met de moeder van hun gastvrouw Mary-Kate mee … op wereldreis.

Dus schakelen de zussen telkens een andere zus in die zo snel mogelijk de ring en Mary (of Merry), de moeder, moeten vinden. Gelukkig wonen zij verspreid over de wereld en ( een beetje té toevallig?) is er telkens een zus beschikbaar om te zoeken.

Merry ontwijkt duidelijk de zussen. Waarvoor is ze bang? Wie denkt ze dat die meisjes zijn? Waarom vlucht ze?

Wanneer Merry en ook Tiggy in Ierland belanden worden heel wat puzzelstukken gevonden. Merry doet heel wat ontdekkingen over haar verleden. Haar zoektocht wordt door haarzelf verteld.

Zal de mysterieuze zevende zus op tijd de boot bereiken?

Synopsis
De zoektocht naar de onvindbare zevende dochter van Pa Salt strandt in Ierland.

Synopsis

De mysterieuze zevende zus was altijd onvindbaar, maar als Georg Hoff man onthult dat hij haar misschien op het spoor is, ontdekken Maia en Ally dat er twee aanwijzingen zijn: het adres van een wijngaard in Nieuw-Zeeland, en een tekening van een bijzondere, stervormige ring. CeCe, die in Australië woont, gaat op onderzoek uit. Dat blijkt pas het begin van de zinderende zoektocht naar de zevende zus, want de vrouw met de bijzondere ring is net aan een grote reis begonnen. Het wordt een race tegen de klok die de zussen de hele wereld over voert. Ze proberen haar spoor te volgen in Nieuw-Zeeland, Canada, Engeland, Frankrijk en Ierland, maar ze lijken steeds een stap achter te lopen...

Lieve Hoet
Leestip van Lieve Hoet
Eerst zocht ik in boeken de verhalen van anderen, toen werden mijn eigen verhalen boeken.

De zevende zus
Titel:
De zevende zus
Auteur:
Lucinda Riley
# pagina's:
696 p.
Genre:
Romans
Uitgeverij:
Xander
ISBN:
9789401614283
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Liefde, Familie, Identiteit

Gerelateerde leestips