Leestip van Ella Roets

Een compact, maar toch intrigerend boek met zenuwslopende elementen.

1 maart 2021

Een compact, maar toch intrigerend boek met zenuwslopende elementen. Het gouden ei bevat het allemaal. De verklaring voor de titel komt maar even aan het licht tijdens het lezen. Of het nu een solide keuze is of een belabberde betiteling, laat ik open voor interpretatie.

Rex Hofman en Saskia Ehlvest, een koppel met perspectieve plannen voor een vakantie in Frankrijk. Als koppel is reizen een amusante en vermakelijke activiteit met af en toe een vleugje romantiek. De omvangrijke autoreis waar men raadsels solveert en behaaglijk meezingt met nagenoeg foute hits, gepaard gaand met de gebruikelijke tankstationstops. Dit doen Rex en Saskia natuurlijk ook, rijdend over de Autoroute du Soleil. Saskia gaat een verfrissing halen, terwijl Rex bijtankt. De normale gang van zaken wat mij betreft. Maar waarom keert ze dan niet terug?

Niet alleen Rex, maar ook de lezer krijgt de kans om te filosoferen over potentiële antwoorden. De verschillende perspectieven geven toegang tot meerdere antwoorden. Wou ze hem verlaten en was dit onderdeel van haar plan? Was ze de weg kwijtgeraakt? Kan men spreken van kwaad opzet? Was ze bij een kennis ingestapt of zat ze gewoon te lang in het kleine kamertje? De queeste zindert na in het brein en zet aan tot denken. Probeer nog maar eens een tankstation binnen te wandelen zonder een zenuwinzinking te krijgen…

Leestip van Ella Roets

Titel:
Het gouden ei
Auteur:
Tim Krabbé
# pagina's:
86
Aanbevolen voor:
confronterend,
griezelig,
intens

Gerelateerde leestips