Leestip van Nico Moerman

Het verhaal van een "omaatje" die een dorp in haar macht heeft, het meesterwerk van Thomas Olde Heuvelt

9 februari 2021

Met de horrortriller HEX boekte de Nederlandse schrijver Thomas Olde Heuvelt zijn grootste succes in zijn carrière als schrijver. Het boek is wereldwijd verschenen in verschillende talen. Stephen King noemde het 'Briljant en volstrekt origineel'.

Het verhaal handelt over het dorpje Beek. In dit dorpje dwaalt de zeventiende-eeuwse Wylerheks rond. Haar ogen en mond zijn dichtgenaaid en ze jaagt alle inwoners de stuipen op het lijf. Het bestaan van deze heks is een lang bewaard geheim, maar nadat een groep jongeren uit de buurt de heks besluit te pesten, laat de heks de hel los op het dorpje en laat ze de gemeenschap afglijden naar middeleeuwse praktijken..

De manier waarop Heuvelt de spanning in dit verhaal hield, is volgens mij niet te evenaren. De spanning greep me bij de keel. Alles werd beschreven alsof je iemand was uit Beek was die mee in de massa stond. Dit komt doordat de schrijver zeer goed varieert in het gebruik van vertelperspectieven.

Daarnaast is het plot ook fenomenaal. Het ging over hoe “het oude omaatje” het gehele dorp Beek in haar macht kan houden. Hoe middeleeuwse praktijken in deze moderne samenleving worden toegepast. Het is allemaal origineel weergegeven in dit boek.

Wat heb ik genoten van dit boek! Het is zeker een aanrader voor wie van spanning en sensatie houdt.

Synopsis

Als een groep jongeren het bestaan van een heks, die al driehonderd jaar rondwaart in Beek, via internet openbaar maakt, heeft dit verschrikkelijke gevolgen.

Leestip van Nico Moerman

Hex
Titel:
Hex
Auteur:
Thomas Olde Heuvelt
# pagina's:
342 p.
Uitgeverij:
Uitgeverij Luitingh-Sijthoff
ISBN:
9789024573349
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Hekserij
Aanbevolen voor:
angstaanjagend,
meeslepend

Gerelateerde leestips