Leestip van Hanne Bogaert

Let op mijn woorden

8 maart 2021

Let op mijn woorden, van Griet Op de Beeck, vertelt het verhaal van Lise. Ze sukkelt als vijftienjarige tiener om haar leven op de rails te krijgen. Haar ouders zijn niet echt een goede hulp, want Lise zorgt meer voor hen dan haar ouders voor haar en ze loopt al snel recht in haar ongeluk. Haar hoofd en hart slaan op hol door een verleidelijke leerkracht, die uiteindelijk haar hart breekt. Als twintiger wordt het er niet makkelijker op. Na een gestrande relatie breekt een tijdperk van vasten en vermageren aan, gedoemd om fout te lopen.

Griet Op de Beeck, neemt je mee en maakt het verhaal enorm tastbaar. Het lijkt alsof je naast Lise staat, als een tweede schaduw. Je leeft, denkt en voelt mee. Daarnaast heeft Griet gezorgd voor een goede balans tussen dramatiek en mooie momenten, tussen abnormaliteiten en normaliteiten. Ook de taal die gehanteerd wordt, is bewonderenswaardig. Het sporadische gebruik van dialect zorgt voor extra sfeer, zoals een warm deken in een woonkamer. Het einde lijkt voorspelbaar, maar is toch op een eigen manier verrassend. Het is een prachtige en beklijvende roman, die niet makkelijk uit het geheugen gewist wordt.

Synopsis

Lise weet het niet zo goed, hoe leven gaat. Niet als ze vijftien is, maar evenmin als late twintiger. Ze vindt nochtans dat ze eigenlijk geen reden tot klagen heeft, Dus zij gaat door, en probeert diegene te worden die ze denkt te moeten zijn.

Leestip van Hanne Bogaert

Let op mijn woorden
Titel:
Let op mijn woorden
Auteur:
Griet Op de Beeck
# pagina's:
415 p.
Genre:
Romans
Uitgeverij:
Prometheus
ISBN:
9789044636161
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Familie
Aanbevolen voor:
meeslepend,
aangrijpend

Gerelateerde leestips